lauantai 15. lokakuuta 2016

SATURDAY MORNING IN COPENHAGEN


- Kööpenhamina lokakuu 2016

Sain kokea sen taas. Aamun kaupungissa, liikkellä, yksin. Nälkäisenä ja kitkuisena kahvin puutteesta. Syväjäässä ja liian aikaisin. Ilman yhtäkään auki olevaa kahvilaa näköpiirissä, ilman tulvaa ihmisistä. Yhdessä tämän maan kauneimmista kaupungeista, pohjoismaiden helmi.

Ei sillä että mä olisin tukholman lisäksi muualla ollutkaan, mutta olen vakuuttunut siitä että kööpenhamina on kaunein kaikista. Muistin oikein sen, että pidin siitä jo muutamia vuosia sitten hyvin paljon, mutta nyt sain kokea taas sen, miksi siihen aikoinaan myös ihastuin. Ihana kööpenhamina ja sen miljoonilta tuntuvat pyörät jokaisen kadun varrella. Tyhjät bussit ja mieletön ilmapiiri. Ja hei ne tanskalaiset miehet, ne ovat ihan oma lukunsa.

Vaikka olinkin valmis luovuttamaan elämän suhteen siinä kylmyydessä ja väsymyksen määrässä, on aika kullannut jo muistot. Ja hyvin ne ovatkin vain kultaa täynnä. Harmi että kaksi päivää menee niin nopeasti, mutta niin lentää onneksi lentokonekin. Kevätaurinkokin voisi lämmittää mukavasti, sillä tapani mukaan puolet suunnitelmista jäi seuraavaan kertaan. Nähdäänhän taas pian.

Ihanaa lauantaiaamua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

We're all going to die, all of us, what a circus?